• Wat als ik had geluisterd naar die negatieve stemmetjes in mijn hoofd én die van de mensen om me heen?
  • Wat als ik was blijven geloven dat het egoïstisch is om jezelf op 1 te zetten?
  • Wat als ik niet had geleerd om naar m’n onderbuikgevoel te luisteren?
  • Wat als ik me netjes had laten leiden door “hoe het heurt” en niet nieuwsgierig was geweest naar wat de wereld nog meer voor me in petto had?
  • Wat als ik mijn passie en ambitie had weggewuifd?
  • Wat als ik tegen mezelf had gezegd: nee joh, dat lukt je toch nooit. Je bent helemaal niet goed genoeg.

Als ik dat had gedaan, las jij nu niet mijn “over mij” pagina. Leuk dat je er bent!

Ik deed mezelf een belofte.

Ik zie het helemaal voor me. Over pakweg 35 jaar zit ik in mijn comfortabele stoel voor de open haard, met m’n kleinkinderen naast me. Ik vertel ze verhalen: successen en tegenslagen, wijze lessen en grappige anekdotes. Ik word geen oma die zegt: "Als ik dit had gedaan, was het anders geweest" of "Ik wilde wel, maar ik durfde niet."

Ik wil deze wereld ooit verlaten zonder enige vorm van spijt, in de wetenschap dat ik heb genoten, dat ik liefde heb gevoeld, het beste van mezelf heb gegeven en daardoor 100x meer heb mogen ontvangen.

Kan niet, bestaat niet.

Toen ik 7 was, zei mijn balletjuf tegen mij en mijn moeder: “Charida zal nooit prima ballerina worden”. Terwijl het mijn allergrootste droom was om te dansen op een podium voor publiek. Het voelde alsof mijn wereld instortte. Maar hoe klein ik ook was, dat vuurtje in mij kon ze niet doven.

Ik gaf niet op en bleef lessen volgen. Na de Hotelschool (want tja, dan had ik een diploma op zak), besloot ik de sprong op m’n 23ste te wagen. Ik deed auditie voor het Holland Show Ballet. Het hele Urker mannenkoor zong in canon in m’n oor: "Wie denk je wel niet dat je bent? Waarom zouden ze jou willen? Je bent helemaal niet goed genoeg!"

Maar…. Ik werd aangenomen en zo begon mijn danscarrière!

Op m’n 30ste kocht ik mijn eerste huis van het geld dat ik had verdiend als professioneel danseres! Dat gevoel vergeet ik nooit meer. Wat was ik trots! Het behalen van je dromen en doelen is iets wat je in alles vezels van je lijf voelt!

Er zijn meerdere wegen, die naar Rome leiden. Als iemand (ook je eigen stemmetjes) zegt dat je iets niet kan, betekent dat niet dat je het moet opgeven…

In de 15 jaar die volgden deed ik audities, waarin ik werd aangenomen, maar ook werd afgewezen! Werkte ik net zo hard, als ik genoot! Incasseerde ik zowel kritiek als complimenten. En leerde ik vooral omgaan met alle fysieke als mentale uitdagingen, die dit leven met zich meebracht. Ik stond op de grootste (internationale) podia, trad op met artiesten als Edsilia Rombley en 2 Brothers on the 4th Floor. En besefte me elk moment hoe je door goed te zorgen en te luisteren naar je body & mind, meer kan dan je ooit had verwacht.

Van Catwalk Coach tot Lifestyle & Confidence Coach

En juist dát geef ik nu de vrouwen mee die ik coach. Ik begeleid onderneemsters in het pakken van hún podium op hun eigen unieke manier.

Als ik terugkijk naar mijn functies als o.a. assistent restaurantmanager en catwalk coach, is het altijd een passie geweest om het beste in mensen naar boven te halen. 

Na mijn lifecoach opleiding, wist ik het zeker. Ik wil powervrouwen helpen om hun power te (her)ontdekken. Er zijn zoveel vrouwen het vertrouwen in zichzelf kwijt en dat vind ik eeuwig zonde!!! Ik gun het iedere vrouw, om te ontdekken dat ze het waard is, om zichzelf te laten zien en horen. Om die voldoening te voelen van het geluk én het succes wat dit met zich meebrengt.

 

Bekentenis

Ik werd 8 jaar geleden moeder en was compleet gelukkig. Ik ging er helemaal voor! Langzaam verruilde ik de showbizz voor het moederschap. Na een paar jaar ( en 2 prachtige dochters verder) merkte ik dat ik hierdoor mezelf een stukje aan het verliezen was. Ik stapte letterlijk en figuurlijk van het podium en stond al met 1 voet in de coulissen. Ik werd daar onrustig en ongelukkig van. Ik was mezelf kwijt. Pas toen ik mezelf weer leerde kennen, besefte ik me dat ik nooit was weggeweest. Maar dat ik de balans kwijt was tussen mijn rol als moeder, echtgenote en… Charida. Ik mocht mezelf weer op 1 zetten, door te doen wat goed voor mij voelde. Mijn gezin succesvol combineren met m’n business, zonder mezelf van mijn prioriteitenlijst te schrappen.

Die (her) ontdekkingsreis zorgde ervoor dat ik nu weet hoe het aan beide kanten van de medaille is. Je zelfverzekerd voelen, maar ook de weg even kwijt zijn en weer vinden. En dit is mijn grootste kracht als coach. Het is bij mij niet Practice what you preach, maar Preach what you practice.

En zo heb ik, voor de tweede keer in mijn leven, van mijn passie mijn werk gemaakt.

Wat als...

Ik begon mijn verhaal met: Wat als…

Er zijn 2 manieren om die 2 krachtige woordjes te gebruiken….

Wat als het me niet lukt?

of

Wat als het me wél lukt?

Ik laat jou graag zien dat jij het kan, wat het ook is waar je nu nog over twijfelt. Zolang je in jezelf gelooft.

Liefs,

P.s Bedankt dat je mijn verhaal tot hier hebt gelezen.

Wil je ontdekken hoe het met jouw zelfvertrouwen is?

Download de Confidence Checklist gratis. Als bonus krijg je een persoonlijke tip om jouw zelfvertrouwen te vergroten.